R8

Феновете на Audi R8, които живеят в Обединеното кралство, могат да си осигурят специална версия на любимия си суперавтомобил. За нея се твърди, че е най-мощната и изпипана до момента, благодарение на доказани състезателни подобрения.

Audi Sport предлага само 44 броя за цял ​​свят, като Великобритания получава пет от тях с десен волан. Всеки автомобил е на цена от $ 234,371 и разполага с агресивен аеродинамичен пакет.

Той е разработен в аеродинамичен тунел и е изграден от карбон, което дава на автомобила допълнително притискане, особено отзад, благодарение на голямото фиксирано задно крило и дифузьора. Други характеристики включват страничните прагове Audi Sport, по-изразените въздушни отвори, допълнителни елементи за въздух, 20-инчовите многоспицови джанти, керамичните спирачни дискове отпред и отзад, по-големият сплитер и допълнителни аеродинамични елементи, като в R8 GT.

Всички тези промени допринасят за значително увеличаване на притискателната сила. Audi твърди, че при 330 км/ч. това R8 генерира 250 кг притискане, което е с над 100 кг. повече от стандартния модел. Междувременно, при скорост от 150 км/ч., карбоновият комплектът удвоява притискането до 52 кг.

Що се отнася до интериора, ще има волан от алкантара с червен маркер, камера за задно виждане, Audi Smartphone интерфейс, спортни седалки с перфорирана напа кожа, MMI навигация, Audi connect онлайн услуги и напълно дигиталния Audi Virtual Cockpit.

Побързайте, бройките са ограничени.