летящ мотор

Идеята за летящ мотор идва на екип специалисти от BMW Motorrad съвсем случайно по време на съвместен проект с Лего Техник

Двете компании работели върху модел от 603 части на BMW R 1200 GS Adventure, когато установили, че със същите парчета могат да направят моторът без гуми във версия наподобяваща байковете от научнофантастичните филми. Стажантският екип се влюбва в идеята за леветиращ мотор и кръщава проекта Hover Ride Design Concept, след което решават да преминат към действие за изроботката на истински модел.
летящ мотор bmw
За момента няма данни колко „истински“ ще се направи безколесното превозно средство, но витлата и снимките дават някаква надежда, че това би могло да се случи.

„Идеята да се правят фиктивни модели от комплекти Лего е страхотна и креативна идея“ заяви ръководителят на BMW Motorrad Александър Букан „Нашата идея е освен, че летящата версия на BMW R 1200 GS ще съдържа задължителния за модела боксеров двигател, той и ще прилича изцяло на лего варианта по структура и дизайн.

Hover Ride Design Concept вчера беше показан пред публика в Lego World, а след известно време ще бъде изложен и в различни бази на немската марка.