лондонско такси

Венеция е известна със своите кондоли, Сан Франциско с красивите си старинни трмвай, изкачващи стръмните улици, а емблематично за Лондон са черното лондонско такси с ретро визия.

Става ясно обаче, че скоро ще могат да се срещат и в други големи европейски градове, тъй като компанията, която ги произвежда, London Taxi Company, планира техния износ през следващата година.
От началото на десетилетието компанията е увеличила производствения си капацитет десетократно до 10000 автомобила и затова обмислят продажба зад граница.

Ройтерс съобщава, че LTC вече е посетил градове като Осло, Амстердам, Париж и Берлин. Главният изпълнител на компанията – Крис Губи, не конкретизира кой ще е първия клиент на Лондонските черни таксита, но потвърди, че планират износ на новия си екологичен модел.

„Ще започнем продажбите през 2018“ – заяви Губи „Трябва да бъдем много внимателни с избора на страна и осъществяването на проекта, тъй като продуктът е национален символ“

Планът идва на фона на нарастващите опасения за бъдещия достъп на страната до европейския пазар след провеждането на Брексит. Компанията наскоро завърши и нова фабрика близо до Ковънтри.