Изминаха 18 години откакто Никълъс Кейдж и неговият Mustang, известен като „Eleonor“ се появиха на телевизионните екрани с филма „Да изчезнеш за 60 секунди“. За радост на всички фенове, вече може да се сдобиете с точно копие на автомобила.

Едва ли е голяма изненада, но интерес към този автомобил има от години. Добрата новина е, че „Fusion Motor Company“ са получили официалните права да строят точни копия на „Eleonor“.

Основата за легендарният „Eleonor“ е Ford Mustang Fastback от 1967 или 1968 година. Всяка кола ще бъде тотално „разкостена“, с цел редица подобрения. Купето ще бъде подсилено, окачването подобрено, спирачната система подменена с по-сериозна. Други подобрения включват редица части от въглеродни влакна (карбон), както и LED осветление, ако искате обаче да изглеждате автентично ви съветваме да го изключите, тъй като то няма да е автоматично, а ще се активира след натискане на бутон. Освен това автомобилът ще е оборудван и с диференциал с ограничено приплъзване.

Интериорът също ще бъде изцяло променен. Воланът ще бъде монтиран под наклон, за по-голямо удобство при шофиране, а жегата и студът няма да представляват проблем, тъй като е монтиран климатроник. Срещу доплащане дори може да получите мултимедия с GPS, „Recaro“ спортни седалки, както и Bluetooth връзка.

Ясно е, че „Eleonor“ изглежда страхотно, но какво ще задвижва филмовата звезда. Компанията предлага 5 различни агрегата. Два атмосферни 5-литрови V8-ци с мощност от 430к.с. и 480к.с. А за феновете на адреналина, същият този V8-ак ще се предлага и с компресор. Благодарение на него мощността ще  бъде 560к.с., 600 к.с. или дори респектиращите 750к.с. Мощността зависи от това, кой компресор ще си поръчате. Скоростните кутии пък са 5 и 6 степенна ръчна и отново 6 степенна автоматична. Това също зависи от избора на клиента.

Ако искате да се сдобиете с „Eleonor“, то си пригответе сериозна пачка. Цените започват от 189 000 долара, а изработката на автомобила отнема приблизително 6 месеца.