Да, това отпред е радиатор от парно инсталация… И да, двигателите са два на брой, последвателно свързани.

Хората способни да направят подобна щуротия са същите руснаци от YouTube канала Garage 54 (гурутата, когато стане дума за светата Лада), които заравяха коли под земята, правеха метални колела за сняг, построиха Лада Нива 6х6 и т.н.

За сегашното им творение няма какво много да кажем, в клипа ще видите достатъчно. Ладовото купе е получило още един мотор, а за да се побере в коша, руснаците са изградили специална рама, която стърчи доста смешно пред колата – все пак всичко се прави в името на експеримента и автомобилът няма да се кара по улиците. Двата двигателя са от Лада и общият им обем е около 2.7 литра.

Агрегатите работят заедно, като са свързани посредством коляновите си валове, карбураторите са синхронизирани, а охладителната система е обща, което налага и монтирането на огромния радиатор (изглежда откраднат от нечии дом).

Garage 54 тестват ускорението на 2.7-литровата лада на сняг, цитирайки постижение от 0 до 100 км/ч в рамките на 6 секунди и малко, което лично нас ни съмнява да е адекватно, но рейслоджика това показва… Гледайте видеото!