Кросоувърът на Bugatti може да ползва електрическа помощ от Rimac

Bugatti

Въпреки многото разнопосочни сигнали, се твърди, че Bugatti има изключителното желание да създаде кросоувър, който според нов доклад може да включва изцяло електрически задвижващ механизъм.

Молсайм иска да добави втори модел към сегашната си гама и се смята, че кросоувърът е предпочитаният вариант.

В доклад от по-рано тази година се твърди, че Bugatti ще построи своя луксозен кросоувър около Lamborghini Urus и следователно ще използва същия 4.0-литров twin-turbo V8 като италианеца. Георг Кахер от Automobile Magazine обаче твърди, че вместо това, превозното средство ще има изцяло електрически задвижващ агрегат и той може да бъде разработен от компанията за изследвания и разработки Edag. Освен това се посочва, че Magna Steyr може да се заеме със задачата да изгради кросоувъра, въпреки че се намира в Грац, Австрия.

Очевидно Bugatti взима пример от Porsche и провежда разговори с хърватския производител на електрически автомобили Rimac. Компанията от Щутгарт притежава 10% акции от хърватите. Интересът е неслучаен, тъй като Rimac стои зад агрегат с 1850 к.с., задвижващ C_Two и Pininfarina Battista.

Не сме напълно убедени, че Bugatti ще построи кросоувър с близо 2000 к.с., докато Chiron все още е в производство, особено след като френският производител може да продаде над 600 от своите кросоувъри всяка година. Не само подобно превозно средство ще има по-голяма мощност от Chiron, но и ще бъде по-често срещано и по всяка вероятност по-достъпно – което, предполагаме, не би се понравило на настоящите клиенти.

Ако Bugatti не получи електрическия силов двигател на Rimac, има вероятност кросоувърът да може да се основава на нова хиперкар архитектура, за която се твърди, че е в разработка за наследника на Porsche 918 Spyder и бъдещо Lamborghini.