Time Attack автомобилите със сигурност са сред най-безумните състезателни машини на земята и никога не престават да ни изумяват с аеродинамиката и скоростта си.

Винаги сме се впечатлявали на Time Attack автомобилите, защото те показват завидна скорост, въпреки че са базирани на масови модели. Освен това, почти никои други състезателни машини не са оборудвани с аеродинамични елементи, които толкова да привличат вниманието.

Time Attack автомобилите идват във всички форми и размери. Нека се насладим на видео от неотдавнашното събитие на пистата Mugelli в Италия. То разкрива брутално Mitsubishi Lancer Evolution X, което записва най-бързо обиколка от 1:49.665.

Не знаем мощността и детайлите относно това Evo X, но виждаме трансмисия с пера и наличието на много голям турбокомпресор. Също така то е оборудвано със задно крило, което е толкова голямо, колкото почти целия автомобил.

За да разберем колко бързо е времето от 1:49.665, зададено от този Lancer EVO, си струва да разгледаме някои други времена на пистата Mugello. Най-бързата обиколка, записана с мотоциклет от MotoGP на пистата, е 1:46.208, постигната от Валентино Роси по време на миналогодишната италианска Grand Prix. Най-бързият автомобил от GT1 клас е Maserati MC12 с най-добро време от 1:48.436. DTM автомобил пък поставя 1:43.079 през 2008 г. Ясно се вижда, че Evo X изостава, но изостава с много малко спрямо професионално подготвените машини.