Красива Alfa Romeo Spider, собственост на Мохамед Али, си намери нов дом

Spider

Alfa Romeo Spider Veloce Series II от 1976 г., която някога е била собственост на боксовата икона Мохамед Али наскоро се продаде за $ 42,900 в eBay.

В обявата на автомобила се твърди, че Али е закупил своята Alfa Romeo, когато всъщност е искал да закупи Rolls-Royce. Всъщност той се сдобива с италианския спортен автомобил в същото време, когато купува и Rolls-Royce Corniche.

Според Тим Шанахан, близък приятел на боксьора, Али е купил колата за третата си съпруга, Вероника Порше. Въпреки това, съпругата му не можела да се справи с ръчните скорости и Али решава да подари Alfa-та на Шанахан, който притежава спортната кола повече от 40 години.

Spider

Автомобилът изглежда свеж и до днес, въпреки възрастта си. Това е факт заради чудесната сребриста боя и черния таван. В eBay е отбелязано, че автомобилът всъщност е получил пълно пребоядисване на фабричния цвят преди да бъде продаден. Интериорът, който включва черни кожени седалки, също е в „отлично състояние“ и включва точния мокет, оригинален дървен волан и табло.

С Alfa Romeo вървят и всички оригинални документи, включително оригиналната регистрация в Илинойс с подписа на Али.

Задвижването на Spider Veloce Series II идва от 2.0-литров 4-цилиндров двигател с два разпределителни вала и директно впръскване на гориво. 5-степенната механична трансмисия изпраща мощността към задните колела.