За никого от вас не е тайна, че САЩ е страна на абсурдите и почти не съществува случка, която би могла да ви изненада кой знае колко много. Въпреки това нека ви разкажем нещо от последните дни, което обиколи автомобилните медии по света.

Бевърли Хавард е жена на средна възраст от Хюстън, която забелазала, че странни аномалии се случват със семейния и ван. Тя го намирала сутрин с разместено огледало за обратно виждане и седалка, оставена на позиция, различна от обичайната, но въпреки това нямало как да си оправдае подозренията за кражба.

В последствие Бевърли забелязала и нещо друго, което елиминирало всякакви съмнения, че някой краде колата ѝ нощем, а на сутринта я връща на паркомястото пред дома ѝ – километражът показвал изминато разстояние, различно от това, което жената запомняла вечер.

Някой кара колата ми вечер и сутрин я връща пред къщата. Сигурна съм, че не съм луда.

И наистина Хавард не се оказва луда. Полицията намира мъж, обикалящ с нейния ван, а когато патрула го подгонва, заподозреният забива автомобила в стълб. Мъжът е задържан и обвинен в системна кражба и повреда на чуждо превозно средство.

Ситуацията изглежда още по-лошо, тъй като семейният ван е модифициран специално за семейството на Хавард, чийто мъж е инвалид и се налагало с него да бъде транспортиран.

Кой крадец би връщал колата, която краде всяка вечер на мястото и сутрин? И дали е доливал изразходвания бензин?