Косачката на Honda Mean Mower V2 е по-бърза от Nissan GT-R

Mean Mower V2

По-рано този месец Honda постави в центъра на вниманието косачката Mean Mower V2. Тя влезе в книгата на рекордите на Гинес като най-бързо ускоряващата машина за трева, достигаща 160 км/ч. за 6.29 секунди. Максималната ѝ скорост пък е впечатляващите 242,99 км/ч.

Сега, Honda позволи на RoadShow да видят на какво е способна тяхната супер косачка. Рецензентът имаше само три минути на разположение, за да достигне до границите на V2 . Но това се оказа сложна задача, защото отнема време да се свикне с това странно творение. На всичкото отгоре, тя не разполага с предпазен колан, нито с ролкейдж, така че ако нещо се обърка… по-добре да не се обърква.

Тежаща едва 69.1 кг., Mean Mower V2 се задвижва от 1.0-литров 4-цилиндров двигател, взет от CBR1000RR Fireblade SP. Той изстрелва невероятните 200 конски сили, при 13 000 оборота в минута, което му осигурява по-добро съотношение мощност-тегло от Bugatti Chiron. Също така косачката е по-бърза от някои от днешните супермаркари, които се нуждаят от по-малко от 3 секунди, за да ускорят до 100 км/ч.

И така, нека видим как се представя тази откачена машина. Не достатъчно големият опит на шофьора ни подсказва, че той ще срещне известни трудности. И все пак, косачката се представя като суперавтомобил. Най-добре вижте в клипа по-долу.