Концептът Skoda Vision iV бе предоставен за тест драйв

Vision iV

Когато Skoda представи Vision iV Concept на автомобилното изложение в Женева през 2019 г., някои отбеляза, че той изглежда като Lamborghini Urus в по-малък мащаб. Това вероятно е положително за марката, тъй като тя споделя, че концептът е 85-90% идентичен спрямо производствената версия.

Очаква се моделът да излезе през 2021 г., вероятно като купе SUV, последван от редовна версия. Производственият модел ще бъде опростен, разбира се, в сравнение с шоу автомобила.

Дизайнът на предната и задната част трябва да се промени най-много, както заради цената, така и заради нормите за безопасност. Дръжките на вратите ще бъдат добавени, и тъй като автомобилът трябва да е сравнително евтин, ще замени страничните камери с обикновени огледала.

SUV-ът, показан чрез Vision iV, ще се основава на платформата MEB на Volkswagen Group, която е предназначена за електрически превозни средства. Това ще бъде първият продукт на компанията, построен върху тази архитектура, и ако се припокрива с концепта, ще има по един електромотор на всяка ос с комбинирана мощност от около 300 к.с. км. Батерията ще осигурява пробег от около 500 км. спрямо цикъла WLTP, въпреки че не е ясно дали ще има други конфигурации.

Сега, докато Skoda се подготвя за дебюта на модела, те позволиха на AutoExpress да вземе автомобила за кратък тест. Журналистът трябваше да не напуска паркинга, но въпреки това, можем да придобием първи впечатления от електромобила на чехите.