Концептът Hyundai RM19 загатва за бъдещ автомобил със средно разположен двигател

RM19

Дебютиралият на изложението в Лос Анжелис Hyundai N RM19 е най-новият прототип в серията RM за тестови автомобили със средно разположен двигател.

Името RM19 буквално означава Racing Midship Sports Car Prototype, а автомобилът служи като платформа за разработка на бъдещите продукти на N бранда, включително потенциален топ автомобил. Основната характеристика на Hyundai RM19 е неговото оформление с мощен средно разположен двигател точно зад двете седалки.

В съчетание със задвижване на задните колела се казва, че той осигурява „балансираност на управлението като при супер автомобил и изключителна връзка с асфалта при всякакви скорости и условия на шофиране.“

Мощността идва от втория по мощност (след AMG) 2,0-литров турбо агрегат от този вид. Оценен на 390 к.с. и свързан с 6-степенна последователна трансмисия дошла от TCR шампионата, се очаква 4-цилиндровият агрегат да изстрелва автомобила до 100 км/ч. за по-малко от 4 секунди.

Споделен с състезателните Veloster N TCR и i30 N TCR на Hyundai, но неограничаван по какъвто и да е начин чрез регулациите, 2,0-литровият турбо мотор предлага „нива на производителност, баланс, спиране и сцепление с подобни състезателни автомобили, като същевременно е подходящ за ежедневно шофиране.“

Hyundai N казва, че прототипът RM19 може да бъде адаптиран да включва най-модерните електрифицирани системи за „чисто, но вълнуващо задвижване“. Благодарение на последните инвестиции и стратегическо партньорство с Rimac Automobili, двете компании работят в тясно сътрудничество и разработват високоефективни електрически и FCEV прототипи.

„Hyundai N не само ще увеличава удоволствието чрез мощни двигатели с вътрешно горене, но също така чрез моменталния въртящ момент и екологичната устойчивост на електромоторите“, заяви Томас Шемера, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на отдела за продукти в Hyundai Motor Group.

Hyundai Motor Group планира да внедри 44 екологични модела до 2025 г., като някои от тях ще дойдат от N подразделението за спортни автомобили.