Конфискувано Lamborghini Veneno Roadster се превърна в най-скъпия италиански бик

Veneno Roadster

Отнетото от вицепрезидента на Екваториална Гвинея Lamborghini Veneno Roadster 2014 се продаде за 8,28 милиона швейцарски франка (8,351 милиона долара) на търг на Bonhams в Cheserex, Швейцария.

Множеството коли, собственост на Теодоро Нгуема Обианг Мангуе, бяха продадени на търг през уикенда и донесоха огромна сума пари.

Притежаваният от него Koenigsegg One: 1 например беше продаден за 4,6 милиона долара, докато жълтото му LaFerrari стигна 2,2 милиона долара, McLaren P1 се продаде за 1,2 милиона долара, а синьото Bugatti Veyron смени собственика си за 1,32 милиона долара. Но шоуто бе за Lamborghini Veneno Roadster.

Когато преди няколко години Lamborghini представи Veneno Roadster, моделът имаше начална цена от 4,5 милиона долара, необичайно висока сума за хиперкар, базиран на Aventador. Продажбата на това изцяло бяло Veneno Roadster, което има леко притеснителен дизайн, показва колко ценна е колата, като цената й почти се удвоява за пет години.

Разбираме, че това е номер 7 от само 9 построени броя и има само 325 изминати км. Очевидно колата е прекарала голяма част от живота си в гараж и според съобщенията се нуждае от нов акумулатор. Тя беше продадена с всичките си книги и инструменти.

Властите в Швейцария хванааха Koenigsegg One: 1 и Veneno-то през 2016 г., малко след като те бяха доставени в Женева. Това е първият път, когато Lamborghini-то се продава на търг като така разбрахме каква е стойността му днес. Изглежда ни прекалено много за автомобил, навяващ асоциации с многофункционално ренде, но хората са различни.