Конските сили в новото Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid са адски много

Cayenne Turbo S E-Hybrid

Porsche представи новите Cayenne Turbo S E-Hybrid и Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupe.

Моделите разполагат с plug-in хибриден задвижващ агрегат, който разполага с 4-литров V8 двигател с две турбини. Агрегатът произвежда 541 к.с. Той работи в комбинация с електрически мотор, който развива допълнителни 134 к.с. Това дава възможност на кросоувърите да имат комбинирана мощност от 670 к.с. и 900 Nm въртящ момент!!!

Електрическият двигател се захранва от 14,1 кВтч литиево-йонна батерия и е поставен между V8-мака и 8-степенната автоматична трансмисия. Това позволява на двата мотора да работят заедно или независимо. Когато електродвигателят върши цялата работа, Cayenne Turbo S E-Hybrid може да измине до 40 км само на ток.

Представянето доближава истински суперавтомобил. Времето до 100 км/ч. е само 3.6 сек., а максималната скорост е ограничена на 295 км/ч.

Външно моделите ще се отличават с елементи в Acid Green, 21-инчови AeroDesign джанти и калници в цвета на купето.

Моделите ще се предлагат с керамични композитни спирачки. Други акценти включват адаптивните спортни седалки с регулиране в 18 посоки. Системата за векторно разпределяне на въртящия момент също е налична, както и динамичният контрол на шасито.

Предлага се асортимент от опции, включително лек спортен пакет. Той включва Sport Design пакета в комбинация с карбонов таван и други акценти и 22-цолови колела GT Design. Вътре е добавен спортен волан от алкантара и още много карбон. Предлагат се две версии на пакета, които спестяват до 22 кг.

2020 Porsche Cayenne E-Hybrid Coupe

Освен че представя двата мощни модела, Porsche анонсира и Cayenne E-Hybrid Coupe. Той разполага с 3,0-литров V6 двигател с турбо и електрически мотор, които работят заедно, за да произвеждат комбинирана мощност от 455 к.с. и въртящ момент от 700 Nm.

Това дава възможност на кросоувъра да ускори до 100 за 4,7 секунди и да достигне максимална скорост от 253 км/ч. По-важното е, че моделът има електрически обхват от 43 км.

Очаквайте подробности за моделите по-късно!