Голяма част от BMW ентусиастите, твърдят че BMW E46 M3 е най-добрият M-Power. Дали това е вярно или не, може би е въпрос на вкус и предпочитания. И докато всички оставаме без думи, щом видим M3-ка с ръчна скоростна кутия, то какво мислите за SMG скоростите.

BMW E30 M3 е абсолютно емблематичен автомобил, а предвид малкото останали бройки, цената на запазените екземпляри вече удря тавана. M3 E92 също е страхотна със своят V8-ак, но също е доста скъпа за повечето от нас. Е46-цата, като че ли е най-достъпното M3 в момента, а за много от феновете и най-доброто. То е точно на границата между „old-school“ бегачките и модерните такива, чиято електроника понякога може да ни побърка.

Не всички BMW E46 M3, обаче са създадени еднакви. А има една конфигурация със SMG скорости, която е малко по-недолюбвана. Въпреки че кутията сама може да сменя предавките си, всъщност тя отново е ръчна. За съжаление не винаги кутията работи „като по часовник“. Понякога превключването в ръчен режим е леко неточно, което при такъв съвършен автомобил определено напряга. При автоматичен режим пък предавките се сменят значително по-бавно.

Екземплярът от снимките също е с тази SMG скоростна кутия. Той се продава на търг, като до момента цената е достигнала едва 2500 долара и остават 5 дни до края на наддаването. Сигурни сме, че цената ще нарастне значително, но сме длъжни да отбележим, че M3-ките с ръчна скоростна кутия, доста по-бързо бележат ръст в цената. Иначе колата изглеждат доста добре, а пробегът и е едва 80 000 км.

Имайки предвид, че колата е произведена през 2003 година, състоянието и е почти идеално. Съвсем леки забележки намираме по кожения салон, както и следи от камъчета по предния капак. Собственикът на автомобила твърди, че е в идеално техническо състояние, като самия той добавя, че ако скоростната кутия е била ръчна, то никога нямало да се раздели с красавицата си.