Колко пари бихте дали за рядкото и уникално Subaru Impreza 22B STi?

22B STi

Може би най-емблематичната Impreza от всички е версия 22B STi. В момента тя се продава от 4 Star Classics във Великобритания и цената е шокираща!

Subaru създава 22B STi, за да отпразнува третата си поредна шампионска титла във WRC. Моделът се превърна в най-ценния от всички Impreza версии досега.

Мощността идва от 2,2-литров 4-цилиндров боксерен агрегат с ръчно построен блок, масивен турбокомпресор, ковани бутала, поръчкови изпускателни клапани, нови всмукателни клапани и други модификации. Всичко това отприщва 276 к.с. и 363 Nm въртящ момент. Тези цифри съответстват на „Джентълменското споразумение“ между японските производители на автомобили, но в действителност колата доставя повече от това. Все пак, според официалните данни, 100 км/ч. се достигат за по-малко от 5 секунди.

Списъкът на подобрените части не спира до двигателя. Спирачките разполагат с големи дискове с 4-бутални спирачни апарати отпред и 2-бутални отзад. Окачването е на Bilstein, съединителят е с два диска, а 5-степенната ръчна скоростна кутия идва със заключващ се диференциал. Всичко това е вдъхновено от рали спорта и гарантира справяне с всякакви завои с висока скорост.

Само 400 примера са построени от Impreza 22B STI и този е номер 196. Той е изминал 41,287 км и исканата цена е колосалните 99 995 британски лири. За тази сума, новият собственик ще може да се наслаждава на почти девствен екстериор и интериор, заедно с всички екстри на автомобила. И все пак, вие бихте ли дали близо 100 хиляди лири за тази икона?