Колко е забавна новата Toyota Yaris GRMN

Yaris

Разработена заедно с „Gazoo Racing“, оттук и марката GRMN (Gazoo Racing Masters of the Nurburgring), новата Toyota Yaris GRMN е много повече от лепенки и голямо задно крило.

Тя получава специално настроено окачване и Torsen диференциал с ограничено приплъзване за по-добро сцепление с асфалта и вентилирани спирачни дискове и 4-бутални спирачни апарати отпред.

Дори и интериорът на малкият японски хот хеч крещи спорт, тъй като освен алуминиевите педали, воланът, взет от Toyota 86, и някои специални елементи, той също има и спортни седалки.

Сега, най-важният аспект на автомобила се намира под капака. Там стои 1.8-литров 4-цилиндров двигател. Той е свързан за 6-степенна ръчна скоростна кутия, която предава 209 к.с. и 250 Nm въртящ момент към предните колела, позволявайки на горещия Yaris да достигне 100 км/ч за 6.3 секунди. Той има максимална скорост до 230 км/ч.

На хартия това звучи добре даже по-добре от Volkswagen Polo GTI, Ford Fiesta ST и Renault Clio RS, но има и уловка: предлага се само в 600 броя, 400 в Европа и останалите в азиатските пазари.

Друго отрицателно е цената му, тъй като започва от € 29,900 ($ 36,608) в Германия и £ 26,295 ($ 36,592) във Великобритания. Въпросът е, че дори ако сте готови да похарчите толкова много за ексклузивния супермодел, няма да можете, тъй като официално, всички те са продадени.

Това ни води до крайния въпрос: как можем да разберем, че това си струва? Е, 10-минутно ревю на Yaris GRMN по пътищата на Барселона и около града, трябва да помогне, за да добием представа за модела.