Кой от тези малки премиум SUV-ове предпочитате?

Хората, които искат да карат нещо с размерите на Nissan Qashqai, но все пак се нуждаят от премиум SUV, трябва да обмислят вариантите на BMW, Jaguar и Volvo.

Малкият кросоувър премиум сегмент е нараснал (по брой), а X2, E-Pace и XC40 са едни от най-новите модели, които се появяват на сцената. За да разберете кое е най-добрия, What Car взе тези три 2.0-литрови дизелови версии за тест, а в края присъдата беше съвсем убедителна.

Ще ви оставим да видите кой ще спечели, но ще кажем, че всяка кола се отличи по даден начин. BMW X2 е най-спортният автомобил, макар и не непременно забавен. Той е най-лекият и най-малко се накланя в завой, и въпреки че беше най-бързият по права линия, фактът, че се чувства тежък в управлението по време на маневриране с ниска скорост, бе отбелязано като минус.

Jaguar E-Pace е изненадващо остър в завоите, въпреки че е по-тежък от X2. Факт беше, че е по-некомфортен от BMW и има най-малко конски сили и това не беше в негова полза.

Що се отнася до Volvo XC40, макар че се смята за най-малко спортната кола от групата, рецензентите определиха, че тя е най-удобната, както на пътя, така и отвътре.