Кой не би искал това Renault 5 Turbo Series 1?

5 Turbo

Renault 5 Turbo е един от най-редките и фантастични хот хечове създавани някога. През последните няколко години обаче той се превърна в истинско съкровище и цените му удрят тавана. Най-добрите броики се продават за шестцифрени суми, както вероятно и този модел от 1980 г.

Предлаган на търга Villa Erba край езерото Комо в Италия на 25 май, специално хомологизираният автомобил ще се продаде за между 100 000 и 130 000 евро. Това е достатъчно, за да ви осигури осем нови Twingo GT-та, почти четири Megane RS-а или BMW M850i ​​Coupe – да не говорим за много други.

Спортният екзоитчен хечбек е боядисан в Blue Olympe и разполага с червено-син интериор, изминал е 84 000 км, е бил собственост на френско семейство през по-голямата част от живота си. Общият брой на собствениците се смята, че е бил трима, и състоянието му е напълно автентично.

5 Turbo Series 1 е построен в по-малко от 600 броя. Моделът разполага с 1.4-литров средно монтиран двигател с мощност от 160 к.с. Той също така идва с модифицирано окачване, разширена стъпка, раздути калници на колелата и алуминиева каросерия. Когато през 1980 г. автомобил се появи на автомобилното изложение в Брюксел, това беше най-мощният френски автомобил в производството по това време.