Кой не би искал нов Ford Capri?

Capri

Един от най-емблематичните модели на Ford – Bronco, ще се върне след повече от две десетилетия след прекратяването му. Марката възроди и Puma, който обаче сега е малък кросоувър вместо купе, базирано на Fiesta, а Capri може да е следващо в списъка.

Въпреки това, надеждите са малки, тъй като няма нищо сигурно във възраждането на Capri според шефа на дизайна на Ford Europe Амко Ленартс. Това дава знаци, че може да се обсъжда подобен проект.

Говорейки с Autocar по този въпрос, Ленартс призна, че би искал да види класически дизайн в съвременна форма.

„Кой не би искал да върне Capri като дизайн? Ще ни хареса. Но трябва да бъде в съобразен с времето и трябва да се вписва, а не просто да съществува като нещо, което дизайнер би създал просто така“, каза той. „Удивен съм от количеството имена на модели, които притежаваме, които предизвикват емоции, както положителни така и отрицателни.“

Ford произвежда три поколения от Capri в Европа. Mk1 също е произвеждан в Австралия и Южна Африка, както и в Кьолн (Германия) и Хейтуд (Обединеното кралство). Mk2 бе построен само в последните две фабрики и в белгийския Генк, докато Mk3 намери своя дом само в Кьолн. Производството се простира между 1969 и 1986 г. и наскоро моделът навърши 50-годишнината си с носталгичен преход.