Виждали сме какви ли не сравнения между тези два модела. За тях е изписано толкова много в „мрежата“ и дори в нашия сайт, че едва ли бихме могли да ви изненадаме с нещо ново. Но все пак ще опитаме !

BMW M5 или Mercedes-AMG E63 S ? Това безспорно са недосегаемите титани на средния луксозен автомобилен клас. И двете са толкова еднакво отлични и страхотни, че ако се стигне до момента, в който трябва да решите коя да вземете със сигурност ще се поизпотите от чудене.
Двата модела предлагат възможност да изключите 4х4 задвижването си, което би ви позволило да се позабавлявате качествено, използвайки само задните си колела.

Както със сигурност вече знаете новото BMW M5 е оборудвано с 4.4 литров V8 двигател с две турбини, който „изважда“ 600 к.с. и 750 Нм тяга. Конкурентът му AMG E63 S от своя страна разчита на 4.0 литров мотор, отново с две турбини, мощност от 603 к.с. и 900 Нм въртящ момент.
И така, както виждате и двата модела са квалифицирани и способни да пързалят качествено задниците. Но кой го прави по-добре? Редакторите на AutoPress Стийв Сътклиф и Шон Карсон сядат зад воланите на двата супер седана, за да решат въпроса –  BMW M5 или Mercedes-AMG E63 S дрифтира по-добре.