автомобили

Много водачи на автомобили спорят по въпроса, кои автомобили за по-здрави – старите или новите? Спорът винаги стига до това, че се очертават два лагера в него, любители на новите автомобили и ретро любители на коли от преди автомобилите да населят трайно ежедневието ни. Реално погледнато обаче, ако говорим с факти и старите и новите коли си имат своите плюсове и минуси! Кои са те ще се опитаме да ви изложим, за да прецените сами, кои автомобили са по-здрави според Вас и има ли точен отговор на този въпрос.

Ако спрем погледа си на частите и материалите, от които са правени старите коли и тяхното качество, определено може да отбележим плюс в графата на старите автомобили. Днешните нови коли са изключително направени в по-голямата си част от пластмаса и при по-тежък инцидент се оказват нерентабилни. Това обаче не означава, че те не са по-безопасни от старите коли!
нови автомобили
Новите автомобили са оборудвани с множество екстри и електроники, които реагират своевременно и по-рядко може да се стигне до инцидент. При старите автомобили това е било невъзможно, защото техниката не е била на нивото, което е днес, когато са били произведени те. Така стигаме до противоречието нови автомобили – много по-обезопасени и лесни за управление, но с по-нискокачествени материали за производство от гледна точка на корпуса и стари коли – произведени от качествен материал, но пък много по-трудно управляеми и изцяло зависещи от реакциите на водача им.

Така стигаме до въпроса по-добре нов автомобил ли да си закупим или по-стар, но пък амортизиран с времето, колкото и качествен да е бил от към производство. Отговорът на този въпрос е индивидуален, защото е обвързан с финанси, поддръжка на колата и най-вече икономичност от към гориво. Някой твърдо ще отговорят на въпроса, че новите коли са много по-добри и обратното, защото нуждите на хората са различни.

Така, че твърд и универсален отговор на въпроса, кои автомобили са по-здрави няма, защото все пак всеки автомобил е иновация за времето си и е тясно обвързан с новостите в технологиите. Истината е, че и преди, и сега има компании и производители на коли, които печелят на гърба на водачите, като влагат по-ниски по качество материали в производството. Затова е добре да проучим рентабилните марки и модели автомобили преди да закупим една кола, била тя стара или нова!