Кое бихте избрали – Porsche Cayman GTS или Boxster GTS?

Cayman

Ако искате по-евтино Porsche, но не толкова слабо, колкото базовите 718 Cayman или Boxster с 2.0-литров двигател, можете да изберете GTS версиите. Те имат допълнително 65 к.с. изстискани от техния 2.5-литров турбо 4-цилиндров мотор, или 15 повече от S версията.

Като цяло разполагате с 365 к.с. и ако можете да си позволите PDK версиите, ще удряте 100 км/ч. само за 4,1 секунди, за разлика от 4,6 секунди с ръчна кутия.

И все пак рецензентите от Straight Pipes изглежда предпочитат сами да работят със съединителя, като казват, че техния идеален Cayman / Boxster GTS включва 6-степенна ръчна трансмисия. Един от тях дори заявява, че би предпочел Cayman GTS пред базовата 911 Carrera – нещо, което определено си струва да се коментира.

Заслужава да се отбележи, че PDK версиите имат малко повече въртящ момент и ще ви изстрелят по-бързо от тези с ръчна трансмисия. Така че ако скоростта е всичко, което има значение за вас, изборът на PDK пред 6-степенната кутия е задължителен.

Разбира се, тези два модела са повече от само скорост и отлично ще ви напомнят защо обичате да шофирате толкова много. Черта, притежавана от повечето модели Porsche със задвижване на задните колела.