Малко е грешно схващането, че тунингът, особено визуалният, приляга само на мъжкия характер. Съвсем наскоро ви запознахме с това стенснато Volvo V40, а малко след като пуснахме материала, собственикът му ни подхвърли, че в семейството имат още какво да покажат на тунинг обществото.

Оказа се, че Жоро е от редките късметлии, които си намират половинка в живота, изповядваща страст към автомобилите, а дори в конкретния случай – към японските возила. Може би тези от вас, които са посетили тазгодишния JapFest на Калояново вече са познали за коя кола ще разкажем в статията – Mazda 323f BA от 96-та.

Mazda 323f

Романтиката между нея и собственичката и стартира още преди две години, когато Татяна е на 18. Тя разказва, че е отраснала в семейство, в което основна тема на разговор са автомобилите (JDM моделите, разбира се) и страстта на максимум разпалва именно баща и, който внасял такива от Германия. Именно с един от автовозовете пристига и автомобилът от снимките, но в пъти по-заводски вид от сегашния.

Mazda 323f

Любовта определено не е от пръв поглед, както в повечето приказки. Таня споделя, че първоначално колата не я е привлякла пък и „момиче с ярко червена кола и звучало прекалено банално“. Баща и, обаче, бил категоричен, че Mazda 323f е правилната машина и 18 годишната ентусиастка почва да нанася първите щрихи на визуалния тунинг проект на принципа проба-грешка.

Mazda 323f

Първият проблем, с който се сблъсква е намирането на части за модела. По чист късмет успява да се сдобие с повечето от тях, като стартира с понижаващо окачване на TA Technix, последвано от 16 инчови джанти Cromodora 7.5j. Явно заводският „безличен“ поглед на 323f не допада на Таня и тя сменя предния капак с друг ‘по-злобен’, добавяйки завършеност на линията с тунинг прагове и голямо задно крило.

Mazda 323f

С новата визия 16 цоловите колела почват да „умаляват“ и това налага преминаването на 17-ки cr2000 8.5j, които Mazda-та търкаля и в момента. Интериорните промени на този етап включват претапициране на тавана (знаем, че при модела страда от увисване) плюс нов спортен волан.

Всичко това отнема 2 години за изпълнение, но собственичката на ярко червената Mazda 323f има още доста идеи в главата и такива проекти според нея са на практика безкрайни – „Я джанти, я цвят, я салонче“ ще ти се прииска да „боднеш“. 😀

Mazda 323f

Ние с интерес ще следим проекта на дамата и ще ви покажем всичко ново от него тук или във фейсбук страницата ни. Междувременно не се колебайте да се свържете с нас и да разкажете вашата история с 4-колесния ви приятел. Ще го отразим в категорията ни „Проекти от България„.