Класиката Mercedes 190E EVO II получава ново освежаване

190E

Mercedes пусна 190E Evolution през далечната 1989 г., като му постави специален заден спойлер, по-широки калници, подобрени спирачки и окачване и модифициран двигател. Модификациите не свършват дотук, но това са най-значимите.

Evolution II последва година по-късно, но с по-радикален бодит, с много по-голямо задно крило. Макар че производството му бе кратко, 190E Evo II беше незабавен хит и се превърна в един от най-емблематичните спортни седани с четири врати в Германия.

Имайки това предвид, J.B. Cars взе дизайна на оригиналния Evo II и реши да го освежи, използвайки няколко модерни AMG части. Сред тях са дифузьорът, четирите изпускателни накрайника, колелата, огледалата и дори дръжките на вратите.

Цялостният дизайн на автомобила изглежда малко по-остър, благодарение отчасти на по-изчистения багажник (липсват му надписите 190 E и 2.5 – 16). Също така и задните светлини сега се отличават с малко по-опростен вид, с модерен LED дизайн с С-образна форма.

Виждаме, че и C-колоната е по-тънка и макар да нямаме поглед върху предницата, фаровете и предния спойлер също изглеждат различни.

Уверени сме, че дизайнерът не е обезобразил 190E Evolution II по никакъв начин. Духът на автомобила си остава същият, пропорциите не са се променили и все още той е много внушителен.

https://www.instagram.com/p/B4x4-2nhlXd/?utm_source=ig_embed