първоаприлски шеги

Ежегодно на 1 април Интернет пространството се изпълва с интересни шеги и закачки идващи от компаниите в автомобилната индустрия и тази година количеството хумор изобщо не беше спестено.
Подготвили сме ви специална класация с някои от най-интересните и забавни хрумки на автомобилните производители, включващи котки в каски, пера и коли, трактори бегачки и др.

Споделете в коментарите, коя от шегите бихте искали да се превърне в реалност. 🙂

8. Dodge Challenger става електро автомобил


Ако това беше съобщено преди няколко години, може би шокът щеше да е доста по-силен. Истината е, че в днешни дни много и то много бързи електрически коли все повече обикалят световните шосета и писти, но на Dodge Challenger не му е дошло времето да се задвижва на батерии. Така, че продължаваме да се радваме на компресорния V8 звук и… останалите първоаприлски шеги >

7. Ford купува AMG. Немският тунинг гигант разработва Mustang AMG

първоаприлски шеги


Честно казано тази новина не би звучала толкова абсурдно и шеговито след десетина години, поради плановете на Германия за забрана на двигателите с вътрешно горене след 2030г. Но да се абстрахираме от тях – Ford Mustang + AMG? Ммм, защо не… ще се получи интересен миш-маш от америански мускули и немска пистова увереност.

6. Lexus разработиха функция, която премества колите пред вас (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=Tzqio8ig6Gk
На всички ни се е случвало да караме по магистралата и пред нас в лявата лента да се движи доста по-бавно превозно средство. Е, неприятният и меко казано „нагъл“ начин с пресвяткането на фаровете, карайки по-бавния да се премести може да остане в миналото благодарение на новата функция на Lexus. Вижте във видеото как новите модели ще „разчистят“ по-бавните от пътя ви, а след това можете да преминете и към останалите първоаприлски шеги в класацията >

5. McLaren подобряват аеородинамиката си с … пера (ВИДЕО)


От всички изборени до тук марки най-малко сме очаквали проява на чувство за хумор от McLaren. А може и да не се шегуват, все пак става дума за аеродинамика, това е тяхната специалност. Идеята на специалиста Робин Крейн е да прикрепи 10 000 пера с карбонови нишки за корпуса на 570GT, с което аеродинамиката на супер спортната кола да се подобри значително, заприличвайки на птица в полет. Май е успял, вижте клипа.

4. Запознайте се с иновативния клаксон на Хонда, който изразява емоции (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=ZNW6CqnRIUk
Макар в листовките за шофьорска книжка да е посочено за какво точно се използва автомобилният клаксон, ние го употребяваме за най-различни цели – от приятелско двойно бипкане, до паническото „внимавай, самолет на пътя“ и агресивното „#@!%$!#“ в трафик.

Разбира се, Хонда са една крачка напред с техните емотикон клаксони. Чрез бутони, разположени на волана, можете да изберете какъв тип мелодия изкате да изпълни вашата бибипка спрямо ситуацията, в която се намирате. Примери във видеото 🙂

3. Новата част на „Бързи и яростни“ се превръща в реалност за някои фенове (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=8e2uIbbGVTk
Развълнувани сте да гледате новата част от поредицата „The Fate of the Furious“? Тези фенове от видеото бяха много повече от развълнувани след първоаприлска шега, която ги прехвърли неочаквано в центъра на филмовия екшън. Гледайте!

2. Симулаторът iRacing ще ви постави зад волана на трактор


Автомобилните симулатори са най-достъпния начин да управлявате любимата си спортна кола на избрана от вас състезателна писта. iRacing разработват едни от най-реалистичните симулатори, които дори се използват за обучение на пилоти и водачи. Тяхното ново попълнение в гамата от автомобили е Porsche P133 от 1957г. Вижте високоскоростната машина във видеото.

1. Lotus ще произвеждат каски за котки


Безопасността при екстремни спортове е на първо място, независимо дали разполагате с два или с четири крака и особено, ако ви е останал един от деветта живота. Точно поради тази причина Lotus предлагат да използвате каска, за да защитите вашият космат спътник, когато го превозвате в автомобила или пък сте излезнали просто на разходка. Шегувахме се за екстремните спортове, едва ли биха се харесали на четириногите. 🙂

Aко класацията с автомобилни първоаприлски шеги ви е харесала можете да „ударите“ по един лайк и да коментирате коя от тях бихте искали да се превърне в реалност.

Тук можете да си припомните и нашата първоаприлска статия 🙂