Китайският кросоувър Lynk & Co 02 изглежда повече от зашеметяващо

Lynk & Co 02

Представен на специално събитие в Амстердам, Lynk & Co 02 ще застане до по-големия 01 SUV и 03 седан в портфолиото на китайския автомобилен производител.

Сред най-важните характеристики на Lynk & Co 02 са електрическият задвижващ механизъм, компактният дизайн, двуцветната схема и изразените арки на колелата, които му придават спортна уверена позиция.

Според Lynk & Co, 02 ще бъде произвеждан в Европа за Европа, насочен към младите купувачи с активен начин на живот.

„Спортен, приключенски, динамичен, смел, уверен и забавен, 02 стои в абсолютния център на нашата марка“, заяви шефът на дизайна на компанията Андреас Нилсон.

„По-късото междуосие, по-ниската височина и център на тежестта – комбинирани с двуцветни цветови схеми и по-меки повърхности, силно подчертани арки на колелата – дават на 02 стабилна и уверена позиция, като същевременно той е гъвкав и спортен. Веднага се разпознава като член на семейството на Lynk & Co, той също е уникален отвътре и отвън. 02 е наистина забележителен модел в нашата линия. „

Първото европейско представителство на марката ще отвори врати в Амстердам, последвано от други локации в Барселона, Берлин, Брюксел и Лондон, разположени в централните модни квартали и описани като „лесни за навигация, социални и забавни бутици“.

За разлика от други производители на автомобили, Lynk & Co ще остане далеч от традиционните концепции като базови модели, начални възможности и дълги списъци с опции, като се съсредоточи върху напълно оборудвани, уникални „колекционерски единици“, вдъхновени от модната индустрия.

Купувачите на Lynk & Co също ще се радват на широка гама от свързани технологии, от функцията за споделяне (първият в света автомобилен бутон за споделяне), до безжично зареждане и специализиран магазин за приложения. Подобно на другите модели на марката, 02 разполага с голям централен сензорен дисплей и усъвършенствани телеметрични системи, свързани с интернет по всяко време, както и с облака на автомобила.

Спецификациите за 02 не са разкрити, но очакваме да се похвали със същия 3-цилиндров хибриден двигател от Volvo XC40, комбиниран със 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. В бъдеще ще следват plug-in хибриди и изцяло електрически двигатели.

Според съобщенията, Lynk & Co 02 е с дължина 4,448 мм., ширина 1,890 мм и височина 1,528 мм, с междуосово разстояние от 2,702 мм. Тези числа показват, че той е малко по-дълъг, по-широк и значително по-нисък от Volvo XC40.