Когато R35 GT-R беше разкрит, Nissan твърдеше, че компютрите му са толкова напреднали, че тунинг компаниите няма да могат да модифицират 3.8-литровия V6 агрегат. И действителността им показа, че грешат.

От десетилетие насам, откакто GT-R излезе на пазара, той се превърна в абсолютен фаворит сред тунинг компаниите, които искаха да създадат драг чудовища и собственици, които с малко пари си доставяха хиперкар усещане. Често виждаме GT-R-и с над 1000 к.с. и понякога дори с 2000 к.с.

Въпреки това, модифицирането на двигателя на GT-R не е много привлекателно за този собственик от Обединеното кралство, който вместо това реши да създаде най-лекия GT-R, който можем да си представим. Той струва много пари, но крайният продукт е уникален.

Всяка част от външната каросерия на автомобила е направена от висококачествени въглеродни влакна, включително капака, вратите, калниците и броните. Това води до значително спестяване на тегло от 140 килограма, но то не е евтино. Всъщност, собственикът е похарчил около 76 000 долара, за да създаде своя мечтан автомобил.

Тези пари лесно биха могли да бъдат похарчени за двойка турбокомпресори и много други подобрения по двигателя, но това не би довело до толкова невероятен GT-R. Освен това, ако той пожелае, той винаги може да пипне и V6 двигателя.