Как би изглеждала превъзходната Alfa Romeo 33 Stradale днес?

33 Stradale

Автомобилният свят е очарован от ретро-вдъхновените автомобили, които имат дизайн, който се връща към по-простите времена, но с цялата технология, която бихте искали от модерна кола. Alpine A110 е идеалният пример за това.

Вижте творението на Ugur Sahin Design, което направо ще ви остави без думи.

Вдъхновен от може би най-красивата кола, създавана някога – Alfa Romeo 33 Stradale, Sahin е проектирал модерна интерпретация на автомобила, базиран на 4C.

Един от най-емблематичните елементи на 33 Stradale са неговите огромни фарове и, за да отдаде почит към оригинала, Alfa Romeo „Nivola“ както е кръстен прототипа, включва наподобяващи такива. Оригиналът имаше и малки допълнителни светлини от двете страни на фаровете, а Nivola разполага с такива на решетката.

Ретро препратките на Nivola не спират тук. Подобно на 33 Stradale, фокусът е поставен върху това колата да се чувства толкова динамична, колкото е възможно. Следователно имаме заоблено предно стъкло, което безпроблемно се огъва и съединява със страничните прозорци. Виждаме и малки отвори зад вратите.

Дизайнът отзад се състои от кръгли задни светлини, два големи ауспуха и малък отвор, където може да очаквате да намерите спойлер.

Alfa Romeo потвърди, че работи по наследник със средно разположен двигател на знаменитото 8C. Дали ще изглежда подобно на Nivola? Можем само да се надяваме…