формула е

Формула E вече не е шампионат само за независими отбори. Големите производители на автомобили са се запътили сериозно към сериите за електрически състезания. Но какво ще стане, ако се включат повече екзотични производители? Това е идеята зад тези хипотетични изображения.

Работата на наскоро набралия популярност автомобилен дизайнер Никита Аксънов спекулира за това как би изглеждало следващото поколение състезателни коли от Формула Е, ако бяха кампанирани от производители като McLaren, Ferrari, Lamborghini, Bugatti и Bentley. И смеем да кажем, че поне на външен вид изглеждат привлекателно.

Истината е, че последните три марки е малко вероятно да ги видим заедно в шампионата, тъй като те всички са под чадъра на Volkswagen Group. Въпреки че производителят от Волфсбург доказа, че е готов да остави различните си марки да се конкурират помежду си в различни състезателни серии – като например Porsche и Audi в Le Mans и World Endurance Championship с техните хибридни прототипи. Е защо да не видим също Бентли или Ламборджини (по-малко вероятно) в надпревата? Бугати не биха ли могли да направят същото?

Ферари и Макларън изглежда малко вероятно да навлезнат във Формула Е, тъй като вече харчат немалко от бюджета си във Формула 1. Същото се отнася за Рено и Мерцедес. Разгледайте галерията и вижте все пак как биха изглеждали моделите в очите на Никита Аксънов.