Какво точно е новият Stratos?

Stratos

Новият Stratos е от десетилетие в процес на разработка, а миналата година, базираната на Ferrari 430 Scuderia суперкола най-накрая започна производство.

За да видят за какво става въпрос, наскоро Джетро Бовингдън и Джони Либерман от Motor Trend имаха възможността да изпробват колата в последния епизод на Head 2 Head.

Онлайн поредицата седи главно зад Motor Trend Demand, но този 5-минутен видеоклип предлага поглед към Stratos от MAT.

Бовингдън беше първият от дуото, който скочи зад волана на ретро вдъхновения спортен автомобил и пое контрол върху влажна, тясна и технична писта. Този тест не е за проверка на скоростта в новия Stratos или постигане на време. По-скоро, целта е да се определи, дали моделът се усеща като Ferrari, на което е базиран, или се приближава до оригиналният Stratos.

Първоначалното впечатление на журналиста изглежда доста добро, тъй като той казва, че моделът се справя доста по-различно спрямо F430, така и спрямо оригиналния си съименник. Все още се намират трудности, но за разлика от старата Lancia, не се чувства така, сякаш иска да убие водача си при всяка възможност. Много по-модерните основи имат много общо с това, въпреки по-късото междуосие.

След това Либерман имаше възможността да шофира „Новия Stratos“ на мокра настилка, на която се тренират пилоти при мокри условия. Разбира се, това не завърши по най-добрия начин за Либерман, тъй като колата доказа своя буен нрав.