Какво прави Ford? Електрически SUV, вдъхновен от Mustang….

276
Mustang

Ford подготвят електрически SUV, който черпи идеите си от Mustang. Кросоувърът със сигурност няма да се приеме толкова добре, поне не и в началото, но Ford просто си следват политиката. Помним какво се случи с Puma, явно е ред и на може би най-емблематичния модел да залитне към високите автомобили.

Създаден от дизайнера Лука Серафини, всъдеходът на Mustang, показан тук, взема идеи от Porsche Cayenne Coupe. Автомобилът е доста елегантен и привлича погледа, но сякаш изглежда неправилно. Виждаме как прозорците и тавана рязко се спускат назад, което със сигурност би свило мястото за пасажерите отзад.

Предната част на кросоувъра ни смущава най-много. Приликата с Mustang е очевидна и тя се изразява главно при фаровете. Предната броня също носи духа на американския мускул, а капакът добавя допълнителна агресия. Чудесно, но според нас, някои елементи трябва да си останат само за един автомобил.

Снимка от тийзър, пуснат миналата година, показа, че SUV-ът ще има задни светлини, много подобни на спортния автомобил на марката.

Новият кросоувър на Ford вероятно ще разполага с два електродвигателя и и батерия, която да осигури пробег от около 500 км. Ако американците искат да се изправят директно срещу модели като Tesla Model X и Audi e-tron, трябва да помислят и за представянето, което както знаем, е впечатляващо при електромобили.