Какво прави Ford? Електрически SUV, вдъхновен от Mustang….

Mustang

Ford подготвят електрически SUV, който черпи идеите си от Mustang. Кросоувърът със сигурност няма да се приеме толкова добре, поне не и в началото, но Ford просто си следват политиката. Помним какво се случи с Puma, явно е ред и на може би най-емблематичния модел да залитне към високите автомобили.

Създаден от дизайнера Лука Серафини, всъдеходът на Mustang, показан тук, взема идеи от Porsche Cayenne Coupe. Автомобилът е доста елегантен и привлича погледа, но сякаш изглежда неправилно. Виждаме как прозорците и тавана рязко се спускат назад, което със сигурност би свило мястото за пасажерите отзад.

Предната част на кросоувъра ни смущава най-много. Приликата с Mustang е очевидна и тя се изразява главно при фаровете. Предната броня също носи духа на американския мускул, а капакът добавя допълнителна агресия. Чудесно, но според нас, някои елементи трябва да си останат само за един автомобил.

Снимка от тийзър, пуснат миналата година, показа, че SUV-ът ще има задни светлини, много подобни на спортния автомобил на марката.

Новият кросоувър на Ford вероятно ще разполага с два електродвигателя и и батерия, която да осигури пробег от около 500 км. Ако американците искат да се изправят директно срещу модели като Tesla Model X и Audi e-tron, трябва да помислят и за представянето, което както знаем, е впечатляващо при електромобили.