Какво ли ще задвижва бъдещия Nissan R36 GT-R?

GT-R

Все повече и повече хора се чудят с какъв ли двигател ще бъде една от най-любимите коли последно време – Nissan GT-R. Компанията не бърза да представи наследник на сегашния R35, карайки всички нас да гадаем. Оказва се, че ръководството тепърва ще решава какъв силов агрегат ще използва.

Главният продуктов специалист на GT-R Хироши Тамура присъства на неотдавнашно мероприятие в Австралия по случай представянето на Nissan GT-R и 370Z 50th Anniversary Edition тази седмица. Това, което той обясни е, че производителят все още търси правилния подход.

„Имам го в главата си, но не мога да споделя. Никой не знае. Не мога да ви кажа. Но мога да кажа, че следващото поколение вече е обект на разговори. Обсъждаме решенията“, каза Тамура.

Въпреки уклончивите отговори, той беше запитан, дали се обсъждат варианти за хибриден или изцяло електрически задвижващ механизъм. Ясно ви е, че и на това не беше даден отговор. Бордът на директорите още не е взел решение.

„Трябва да чакам. Аз съм просто водещият диригент на GT-R оркестъра. Компанията ще ми посочи членовете. Те трябва да решат кой ще свири на цигулка и кой ще свири на тромпет “, каза той. „Моята задача е каква технология трябва да инсталираме? Двадесет години е времето на пробив на технологиите. Лесно е да направим подобрение, но ако трябва да пробием… това е различна история. Зависи от фирмената посока.“

Няма абсолютно никакво съмнение, че Nissan ще пусне наследник на R35, но вероятно ще трябва да изчакаме още доста време, преди това да се случи. Тамура повтори предишни твърдения на производителя, че R35 е само на 12 години, което не е много за историята на Skyline. Всъщност основната архитектура и задвижване за поколенията R32, R33 и R34 е една и съща. Така че Nissan очевидно смята, че има време за R36!