Какво ли прави Porsche 550 Spyder в музея на Mercedes?

Mercedes

Посетителите на музея Mercedes могат да видят кола, на която сякаш не е там мястото.

Музеят на Mercedes искаше да отпразнува 10-годишнината на музея на Porsche и какъв по-добър начин да покаже любовта си, отколкото да представи Porsche 550 Spyder, заобиколен от емблематичните сребърни стрели.

В допълнение, Музеят на Mercedes предлага на всички служители на Porsche свободен достъп за десет дни, между 31 януари и 10 февруари, само чрез представяне на фирмената им карта.

Двата музея, базирани в Щутгарт, си сътрудничат от години, като посетителите получават 25% отстъпка от билета си, когато покажат съответния билет от другия музей.

„Изпращаме искрените си поздравления към музея на Porsche и се надяваме, че нашият съюзник ще продължава да бъде толкова успешен, колкото и досега“, казва Кристиан Буке, ръководител на Mercedes-Benz Classic. „С музея на Порше и музея на Mercedes-Benz, Щутгарт се гордее с два международно признати автомобилни музея. Една от жизнените причини много посетители от цял ​​свят да идват в нашия град е, за да посетят двете институции.“

Mercedes и Porsche споделят връзка, която датира преди повече от век; Преди да създаде собствена компания, Фердинанд Порше работи в австрийския Daimler (DMG) като технически директор от 1906 г. и дори става член на борда през 1926 г. и помага за разработването на няколко модела на сребърните стрели, като състезателния автомобил Mercedes Targa-Florio от 1924 г. и спортния автомобил от 1928 г. Type SS.