Какво знаем за 2019 G80 BMW M3?

M3

Сега, когато има няколко нови конкурента в сегмента, BMW M3 се нуждае от замяна.

Mercedes-AMG C63 S, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio и Audi RS4 изкараха нови автомобили, които се конкурират с BMW M3. Всеки от тях може да се каже, че е по-добър в нещо от сегашното М3. За щастие на ентусиастите, ново M3 е на път.

Голяма част от информацията за предстоящия модел все още е неизвестна. За щастие имаме информация за някои новости, които ще бъдат в него.

Знаем, че предстоящото М3 ще се предлага с 3.0-литров 6-цилиндров twinturbo двигател. Все още не е ясно дали това ще е подобрена версия на настоящия двигател S55 или не. Той ще произвежда около 500 к.с., благодарение на 48-волтова електрическа система и слухове за водно охлаждане. Все още от BMW имат някои проблеми за разрешаване с тази система, както се случи с M4 GTS.
Повечето от проблемите са свързани с резервоара за вода. Не само, че е малък и ще трябва да се презарежда начесто, което е досадно за клиентите, но също така трябва да се внимава да не замръзне. Честно казано, инжектирането на вода изглежда като ненужно усложнение. Щом Alfa Romeo може да изкара от 2.9-литровия турбо V6 505 к.с., значи и BMW може да го направи с две турбини и без впръскване на вода.

Построен на най-новата CLAR платформа на BMW, карбонът ще преобладава в новия спортист. Той трябва да получи покрив от въглеродни влакна, както всеки друг M автомобил, и карбон в структурата на шасито. Така че предстоящото G80 BMW M3 ще бъде по-леко от настоящия автомобил, а също и с по-голяма мощност.

M3

Носят се слухове, че предстоящото BMW M3 може да бъде първият автомобил на BMW M сериите, който ще има хибридна система на задвижване. Макар че не е вероятно, BMW M си играе с идеята да добави електрически двигатели и батерии към М автомобилите. Доколкото е възможно това, без да се жертва за цялостното поведение, има вероятност новият М3 да бъде хибрид.

Той получава 48-волтова електрическа система, така че е възможно и новият M3 да е MHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle). Това означава, че може да видим BAS (батерия стартер алтернатор). Това е нещо като електрически мотор, свързан към коляновия вал, който може да действа като стартер, но също така да захрани двигателя. Това означава, че на магистралата, той може да позволи на двигателя да се изключи, но все още да върти коляновия вал, доставяйки достатъчно мощност, за да поддържа скоростта на колата. Също така той може да добави малко мощност при ниските обороти, докато турбото се развърти. Въпреки това тази система не е plug-in хибрид.

Новото поколение F90 BMW M5 е първото BMW M, което не е SUV и има задвижване на всички колела. Благодарение на въртенето на четирите колела, новият M5 е най-бързо-ускоряващото BMW, правено някога. Въпреки че може да не е необходимо да се направи M3 със задвижване на всички колела, със сигурност е възможно да се създаде подобна xDrive система като при M5.

Системата за задвижване на всички колела в BMW M5 при нормални условия е работи с всички колела. Предната ос може да се изключи чрез натискане на един бутони цялата мощ отива към задните колела. С оглед на всички конкуренти, това може да се окаже умен ход.