Какво да очакваме от новия Nissan Juke

Juke

Nissan Juke е на пазара от 2010 г. За тези 9 години нишата на субкомпактните SUV-ове се разви до невероятни размери и въпреки спадащите продажби, вече е време за нова версия на японеца.

За щастие на феновете на Juke, производителят ще възроди странно изглеждащия кросоувър и новото поколение трябва да се появи скоро. Не може да се отрече, че настоящият Juke събуди крайни емоции в хората с появата си. Изпъкналите фарове, странната предница и нетрадиционна форма бяха обикнати от едни и намразени от други.

Nissan ще запази интересния дизайн на модела. Отпред ще видим популярната V-решетка на марката, която застава между горните DRL фарове. Основните фарове пък ще имат яйцевидна форма точно като при настоящата версия.

Juke

Пропорциите са променени, като впечатление правят по-дългите задни врати и изчистените линии. Задницата включва задни светлини, подобни на тези при Micra. Търсен е и ефекта на плаващ таван с черни задни колони.

Juke губеше пазарен дял през годините главно заради тясното пространство и ниското качество на материалите. За щастие, тези неща ще бъдат отстранени заедно с по-силен фокус към технологиите вътре.

Дизайнът на кабината се отдалечава от сегашния чрез по-прави линии и повече детайли. Големият сензорен екран ще разполага с android и and apple carplay, заедно с безжично свързане и персонализирани приложения. Броят на функциите за подпомагане на водача ще нарасне значително. Ще видим 360-градусова камера, автономно аварийно спиране, помощник за поддържане на лентата и активна помощ при паркиране. За любителите на музиката ще се погрижат аудио система Bose с говорители в облегалките за глава.

Juke

Второто поколение Juke ще се основава на CMF-B архитектурата на Renault / Nissan. Този ход ще допринесе за увеличаване на междуосието и подобряване на вътрешния обем – особено за пътниците на задните седалки.

Що се отнася до агрегатите, очаквайте гама от бензинови и дизелови двигатели. 1.0-литров 3-цилиндров бензин, 1.6 литров турбо 4-цилиндров и 1.5-литров турбодизел ще са със сигурност на разположение. Спрямо настоящите тенденции ще видим и хибриден вариант на бензин. Мощността ще се трансферира чрез вариаторната X-tronic кутия на Nissan към предните колела. Опционално ще видим и система за задвижване на всички колела.

Juke ще се появи в доста претъпкан субкомпонентен SUV сегмент и ще срещне сериозна конкуренция; В това число се включва и радикалният C-HR на Toyota, както и SEAT Arona, Hyundai Kona, Peugeot 2008, Audi Q2, Kia Stonic, Mazda CX-3, Ford EcoSport, Chevrolet Trax, Citroen C4 Cactus и Jeep Renegade.

Очакваме изцяло новият Juke да стартира по-късно тази година като модел за 2020.