Идният четвъртък Audi официално ще вдигнат завесите около новото Audi A7.

Новото Audi A7, което няколко пъти бе залавяно в папарашки снимки това лято, официално ще бъде представено утре . То ще разполага с ново поколение LED фарове, както и LED стопове. А дизайнът му е вдъхновен от концепта – Audi Prologue.

Главните задачи на дизайнерите на Audi A7 е била да създадат впечатляващ външен вид на лимузината.  Все пак целят този технологичен прогрес трябва да бъде в анасон с екстериора. Инглощатци ще представят за първи път и тяхната – „Virtual Cockpit“ система. Или иначе казано, мултимедия с множество функции, чиято цел е да опрости и даде по-изчистен вид на таблото. Подобно на току-що излязлата на пазара А8-ца, Audi A7 ще се предлага и с платформата „MLB EVO“. Автономна система ще бъде интегрирана само за най-високо оборудваните бройки на моделa.

Първата по-силна версия на автомобила със сигурност ще бъде S7. Впрочем тя най-вероятно ще се раздели с досегашния V8-мак. Предполага се, че агрегатът на спортиста ще бъде 6-цилиндров битурбо мотор, разполагащ с над 450к.с. Топ изпълнението RS7 ще се появи по-късно на пазара, то отново ще се задвижва от 4.0 литровия V8-мак. Очакванията са той да генерира над 600 к.с.

С нетърпение чакаме появата на новото Audi A7, тъй като вече изминаха 7 години, откакто излезе първата генерация. Впрочем тя е повече от красива, затова стискаме палци Audi да са се справили отлично и с наследника на елегантното возило.