Каква ли цена ще достигне тази почти непокътната Acura Integra Type R?

Integra Type R

Цените на DC2-поколението на Acura/Honda Integra Type R моделите се увеличават по целия свят. Така че няма да се учудим, ако този впечатляващ екземпляр достигне космическа сума.

Тази Integra Type R е модел от 2000 година, един от едва 1350 американски спецификации, изработени от японския производител през тази година. Колата е боядисана във Phoenix Yellow и, въпреки че този нюанс не е толкова желан като Championship White, със сигурност е привлекателен и изглежда в добро състояние.

Задвижването на спортния автомобил с предно задвижване идва от 1.8-литровият високооборотен 4-цилиндров двигател, готов да впрегне 195 к.с. при 8000 оборота в минута. Той е свързан с 5-степенна механична трансмисия, която изпраща мощността на двигателя чрез диференциал с ограничено приплъзване. Този конкретен автомобил включва също и ауспуха на Honda Sankei. По-рано този месец автомобилът получава нови ремъци, водна помпа, свещи, гарнитури и акумулатор.

DC2 Integra Type R е известна като един от най-добрите автомобили с предно предаване, строени някога и този екземпляр е изминал едва 74,029 км. Това не е нищо за малката Honda, за която се знае, че притежава безпроблемен двигател, носещ на много извращения.

Колата се продава със служебни документи, фабрична литература, резервни стелки и какво ли още не. Към момента на писане най-високата оферта е 25 750 долара, а остава още малко време до края.