amg c43

Докато мощните V8-задвижвани ’63’ модели на Mercedes-AMG заемат ежедневно заглавията в автомобилните медии, наскоро въведените версии с бадж ’43’ се оказаха също толкова добър избор от немската марка със своите агресивни 6-цилиндрови туин-турбо мотори.

Като например средно големия Mercedes-AMG C43 седан, който обещава да се превърне в нещо още по-добро с представянето на обновената му визия преди автомобилното шоу в Женева.

Новите детайли, които забелязваме от външния вид на седана са LED светлините в предницата и задницата на колата, видяни вече в C-class 2019. Радиаторната решетка тип „пчелна пита“ е оставена в историята и на нейно място се появява познатата от AMG C63 двойна лайсна. Инженерите не са пропуснали да оптимизират също предната и задната броня, особено зоната около дифузера, където са наместени и новите двойни изпускателни тръби.

amg c43

В салона на Mercedes-AMG C43 фейслифтът засяга арматурното таблото, където ще светят дигитални уреди в допълнение към нововъведения като стандартен 10.3 инчов дисплей. Интериорът също така получава нови опции за тапицерия, както и преработен AMG волан.

От изключителна важност за запазване на конкурентноспособността спрямо съперниците си – Audi S4 и вероятно следващата 3-серия BMW, е инжекцията с допълнителни 23 к.с., които е получил V6 двигателя. Oборудван с 385 к.с. сега средногабаритният седан дава заявка да се превърне в истинка ускорителна машина, особено след като получава задвижване на четирите колела – 4matic и 9-степенен автоматик от AMG. Същата осъвършенствана система ще намери място в C43 coupe и C43 cabriolet, както и в AMG 43 версиите на други модели, включително GLC43 кросоувър и седанът E43.