Въпрос на време беше да видим и този проект на скандинавския скиор Йон Олсън. Състезателят не е непознат при създаването на диви екзотики и току-що разкри последното си ексцентрично возило – силно модифициран Mercedes-Benz G500 4×4². Олсън притежава тази кола, известна като „лорд Ханс“, от доста време, като тя разполага с някои промени „не от вчера“. Миналата година той нарязал покрива на дивата G-класа, за да може да бъде паркирана в ниските подземни паркинги, разпръснати из цялото княжество Монако. Въпреки че офроудърът изглеждаше доста готино без какъвто и да е вид покрив, то той не беше съвсем практичен. Следователно, Олсън решил да изпрати колата в тунинг ателие за още модове, включително поставянето на мек покрив, за да може да се движи в по-малко идеални метеорологични условия.

Освен това, тунерите са добавили и много други промени. Например, колата е пребоядисана в бяло, за да съответства на личния бранд на Олсън. Голям брой малки акценти също са завършени в бяло, включително и пружините на окачването.

Задвижването на огромния G500 4×4² все още разчита на внушителния 4-литров V8 с две турбини, само че вместо със заводските 416 к.с.,той сега разполага с 850 коня, благодарение на известна доза силов тунинг. Афтърмаркет изпускателната система гарантира, че автомобилът е много по-шумен от почти всеки друг G-Wagon. Колкото и луд да е този G500 4×4², все още смятаме, че G650 Landaulet от Mercedes-Maybach е най-шокиращо откачената интерпретация на G-класа. Изпълнението на Йон Олсън, обаче, вероятно е много близко до него.