c-класа

Mercedes-Benz изненадаха света, след като съобщиха, че фейслифтът на C-класа през 2019-та година ще включва обновена двигателна гама, както и добавянето на хибридни системи за модела.

Според водещи световни медии плъг-ин хибридът с дизелов мотор ще носи името C400d EQ Power и ще има възможността да изминава до 50 км изцяло на ток. Освен това ще съществува и бензин-електрически вариант наречен C400 EQ Power.

И двете версии на бъдещия Mercedes C-класа ще използват осъвършенстван вариант на електромоторите, които сега се монтират в C350e PHEV и доставят допълнителни 41 к.с. към колелата.
Останалите нехибридни варианти на С-класата ще получат актуализирани 2.0 литрови бензинови и дизелови двигатели предлагащи по-висока мощност при същевременно по-ниско количество отделени вредни емисии.

C200d, C220d и C300d ще разполагат съответно със 148 к.с., 192 к.с. и 241 к.с.
Една от бензиновите версии – C200 чийто мотор произвежда 188 к.с. ще получи EQ Boost системата на Mercedes, която ще дарява тласък от 17 к.с. за кратки периоди от време, използвайки 48 волтов електромотор интегриран към алтернатора на двигателя.

При Mercedes-Benz C300 няма да видим намесата на хибридно задвижване, но през 2019 година колата ще се радва на допълнителни 13 к.с. към мощността си, стигайки до 255 к.с.
Същото се очаква да се случи и с голиатите на серията C43 и C63, като 4.0 литровият V8 ще получи и нови туин-скрол турбини.

Промени във фейслифта на C-класата ще се забележим и при избора на скоростна кутия. Клиентите ще могат да избират между 6 степенна механична скоростна кутия и нов 9-степенен автоматик, който ще замени стария 7-степенен.

Естетическите промени в модела от 2019 ще са минимални и дискретни. Те ще засягат главно предните светлини, радиаторната решетка, която ще наподобява тази на AMG, а при топ нивата на оборудване ще бъдат налични и адаптивните фарове HightBeam Assist Plus. „Новото лице“ на Mercedes C-класа ще бъде представено този март на автомобилното изложение в Женева.