И Chevrolet Camaro 1969 се появи с електрически задвижващ механизъм на SEMA

Camaro

На SEMA традиционно преобладават много реставрирани ретро автомобили, но малко от тях са толкова напреднали, колкото Camaro 1969 на Xing Mobility. Първото нещо, което трябва да знаете за него е, че конвенционалният V8 двигател е заменен от електрически мотор, който доставя 320 к.с. Въпреки това, клиентите могат да избират и други двигатели, ако желаят.

Създаден да промотира техния комплект с електрическо задвижване, Camaro не изглежда толкова специален. Все пак, това е и целта, тъй като пакетът позволява на клиентите да имат класически автомобил с модерен електрически двигател.

Както обясняват Xing от Тайван, комплектът им за преобразуване се предлага с модулна батерия, мощен електрически двигател, адаптер за трансмисията и свързащи компоненти. Компанията казва, че този подход отразява традиционния crate двигател и цялата система е „plug-and-play“. Това означава, че преобразуването е сравнително лесно и може да се извърши от тунинг ателиета, професионални хот-род сервизи и дори в домашни условия.

Един от най-големите проблеми в този случай е, че компонентите идват от катастрофирали Nissan Leaf и Tesla. Този процес отнема много време и запазените компоненти невинаги са подходящи за поставянето в друг автомобил.

Xing казват, че са успели да разрешат това с помощта на батерийна система Immersio, която е модулна и може да бъде сглобена от градивни елементи. Това позволява на хората да персонализират размера и формата ѝ, за да отговаря на техните нужди.

Освен модулния си дизайн, батерията има клетки, които са потопени в непроводима охлаждаща течност с противопожарни свойства. Тя поддържа стабилна температура на батерията и позволява да изкара до 3000 цикъла на зареждане.

Друг ключов компонент е предавателният адаптер. Той е съвместим с трансмисиите от серията GM LS, но компанията заяви, че може да бъде адаптиран и да съответства и на други скоростни кутии.