Иранци възродиха Lamborghini Murciélago

Murcielago

Lamborghini Murciélago излезе от производството през 2010 г., но отново се завърна на неподозирано място – Иран.

Според Russia Today една иранска компания е представила преродена версия на Murcielago SV в Тебриз. Докладът не дава подробности, но Stnews разговаря с Масуд Моради, който е отговорен за производството на репликата.

Според Моради проектът започва преди четири години, когато той и екипът му започнаха да работят, за да върнат живота в Murciélago. Някои от елементите са малко груби, но изглежда че шасито на автомобила се основава на това, разработено от Lamborghini и е пресъздадено, използвайки оригиналните данни на автомобилния производител. В резултат на това Моради заяви, че екипът не е прекарал „време за планиране или тестване на колата“.

Това не звучи успокояващо, нито признанието на Моради, че поведението на автомобила не е сравнимо с оригиналното Murciélago. Той заяви също така, че „тестът за скорост не беше направен на тази кола“ поради „липса на подходяща инфраструктура“.

Въпреки че моделът може да не отговаря на стандартите на Lamborghini, той със сигурност изглежда като Murcielago. Моради заяви, че репликата е със същия размер като оригиналния модел и използва доста карбон и композитни компоненти. Въпреки това, според съобщенията, моделът не споделя никакви части с оригиналната кола.

Това със сигурност се отнася и за двигателя, тъй като репликата заменя V12 на Lamborghini с 3.8-литров V6, произведен от Hyundai. Според Моради автомобилът може да „достигне“ лесно скорости над 280 км/ч, в което ние леко се съмняваме.

Задвижването на Hyundai не е екзотично, но все пак има потенциал. Така автомобилът е лесен за поддръжка и повечето сервизи ще трябва да се справят лесно.

Моради също намекна, че в бъдеще могат да се предлагат допълнителни двигатели, тъй като има достатъчно място за по-големи задвижвания. Той не се впусна в подробности, но предложи нови версии с потенциални V8 или V10 агрегати.

Ако търсенето е достатъчно, компанията може да произведе 50-100 реплики на знаменития модел. Какво ли си мислят от италианската компания за това иранско начинание и дали няма да се стигне до съд?