mercedes cls

Докато по-голямата част от вниманието на феновете е прихванато от „събитието AMG GT Concept“ в Женева, новият дизайн на CLS остава по-слабо отразен от медиите

mercedes cls 2018
Моделът е предвиден за официално представяне по-късно тази година, но както винаги ние се сдобиваме с папарашки снимки малко по-раничко. На тях освен обвитото в камофлажно фолио тяло, се вижа и страхотното арматурно табло, взаимствано от новата E-Класа.
Всъщност Mercedes CLS 2018 изглежда като перфектна кръстоска между Е-класа и Е-класа купе, което се отнася както за външния вид, така и за интериорния дизайн.


Новото поколение на спортното купе ще следва тенденцията на новото поколение на марката с по-широко и по-дълго тяло, отнасящо се особено за варианта с 4 врати. Двигателите на Mercedes CLS също ще бъдат взети от E-Класа, включително огнедишащия 5.5 туин турбо AMG мотор с 577 к.с.


Лошата новина е, че няма да бъде налична версия Shooting Brake (комби), поради причината, че е показала изключително слаби продажби с предходното поколение нa Mercedes CLS.