Интериорът на Mercedes A-Class разкрива хибридно задвижване

A-Class

От наскоро изтеклите снимки на интериора на Mercedes-Benz A-Class 2018, наблюдаващите забелязаха, че един от представените модели ще е хибрид.

Ако погледнем отвъд красивия волан с три спици, вентилационните отвори и осветлението в новия A-Class, може да забележим интересен детайл на таблото.

В уреда с обортомера има малък символ на батерия и дисплей, посочващ пробега и оставащата енергия в батерията.

На изображенията, публикувани от Mercedes-Benz, диапазонът посочва 36 километра, но приблизително 25% от енергията на батерията е изтощена. При напълно заредена батерия това би довело до 50 километра пробег.

От известно време знаем, че следващото поколение на малкия Merc ще получи някаква форма на електрификация, най-вероятно чрез 48V електрическа система. Досега обаче не е известно дали plug-in хибридният модел ще предлага изцяло електрически режим, въпреки че тези снимки предполагат точно това. За автомобил от този тип, пробег от 50 километра е доста впечатляващ.

Очакваме да видим изцяло новата A-class  на автомобилното изложение в Женева през март. Малко по-късно Mercedes-Benz ще представи A-Class Sedan дори и във вариант с удължена база.