формула 1

Главният изпълнителен директор на Формула 1 Чейз Кери съобщи, че календарът за 2018 година вече е готов и в него са включени 21 състезания. Както по-рано споменахме Малайзия вече няма да бъде част от сезоните, но за сметка на това в играта се завръщат Франция и Германия.

Кери сподели, че поради нарастналия значително интерес към шампионата много оферти за домакинстване на шампионата са били отправени, но Кери е категоричен, че преди да се вземат каквито и да е решения за добавяне на Гран Прита в списъка първо трябва да се направи допитване с отборите.

„Широк е интересът от кандидати да приютят етапите на Формула 1 – мога да попълня цяла страница с локации и имена, искащи да се срещнем и да обсъдим възможността да станат домакини на състезание от Формула 1“ – споделя Чейз Кери.

„Но нашата цел за момента не е да увеличаваме бройката на етапите, а да направим колкото се може по силни сегашните 21 етапа“ – допълва шефът на Ф1.

Прогнозата на Кери предвижда, че следващите 21 състезания, които ще наблюдаваме през 2018 година, ще са едни от най-интересните в последно време.