Интересен избор за двигател в следващия Mercedes-AMG C63

C63

Mercedes преживява цялостна трансформация. Отчасти това се дължи на истерията по SUV-овете. От друга страна стои въпросът с вредните емисии и електрификацията. Това няма как да не засегне и някои AMG модели.

Говори се, че някои бъдещи автомобили, разработени в Афалтербах, ще бъдат електрифицирани, а един от тях изглежда ще е C63. Очаква се той да бъде пуснат в началото на 2022 г. Премиум компактният автомобил от следващо поколение ще изхвърли 4,0-литровия twin-turbo V8 в полза на 2,0-литров турбо агрегат, намиращ място в новата 45 гама според Autocar.

С кодово наименование M139, той произвежда до 411 к.с. и 500 Nm въртящ момент в A45 S и CLA 45 S. Въпреки това в C63 той ще е хибридизиран, като по този начин ще изстиска над 500 конски сили. Моторът е разработен така, че да може да се монтира напречно и надлъжно и в крайна сметка може да намери своя път в наследника на настоящия С43, макар и в по-слаба форма. Други AMG-та, които могат да се възползват от мотора са GLC 43 и 63 SUV и Coupe, и GLC 63 SUV и Coupe.

С новия C63, Mercedes-AMG ще продължи да предизвиква BMW M3, M4 Coupe и M4 кабриолет, тъй като автомобилът се очаква да бъде предлаган като седан, купе и кабриолет. Смята се, че комбито вече е отпаднало от сметките, така че RS4 Avant на Audi става все по-самотен.