илон мъск

Tesla Motors ще се превърне в печеливша компания още в третото тримесечие на тази година и следователно няма да се нуждае от допълнително финансиране от своите инвеститори, според главния изпълнителен директор на компанията Илон Мъск.

Спроед Ройтерс, фирмата вече се опита да използва широки спекулации, заявявайки завръщането си на капиталовите пазари, за да повдигне цената си.

Производителят на електрически автомобили непрекъснато губи своите таргетирани пазари, а в момента се бори и с лоша реклама причинена от фатална катастрофа с автономен модел на компанията.

Въпреки това Tesla заяви категорично, че полжителен паричен поток ще има в третото тримесечие на 2018 година, а Илон Мъск упрекна предположението на The Economist в Туитър, че производителят от Силиконовата долина ще се нуждае от 2.5 до 3 млрд. долара допълнително финансиране.

Акциите на Tesla Motors, които спечелиха около 10% ръст, откакто бе обявен производствения брой на Model 3, скочиха с още 1.8% след изказването на предприемача в социалната мрежа.