Изтече Saleen Sportruck XR със 700 к.с.

Sportruck XR

Saleen е известен със своите Mustang модели, но компанията пусна първи подробности за предстоящия си Sportruck XR.

Sportruck XR е базиран на Ford F-150 и е офроуд версия на стандартния Sportruck, който беше представен по-рано тази година.

Компанията пусна само едно изображение с ниско качество на пикапа, но показва, че моделът ще има здрава предна броня, преработена решетка и широки калници. Saleen казва също, че моделът ще бъде снабден с нов капак, странични стъпала и освежен багажник. Други акценти ще включват лепенки на Saleen и 17-цолови алуминиеви джанти с 33-инчови офроуд гуми.

Интериорните промени ще бъдат по-скромни. Шофьорите ще намерят бродирани облегалки за глава, бели уреди и много емблеми на Saleen. Ще има и специални стелки и индивидуално номерирана табелка на таблото.

Sportruck XR

Saleen не споделя данни относно мощността, но потвърди, че пикапът ще се предлага с атмосферни двигатели и такива с компресор. Последният ще произвежда повече от 700 к.с. и вероятно е същият 5.0-литров V8, който се намира в стандартния модел. Независимо от това, Saleen казва, че всички двигатели ще бъдат оборудвани с модифицирани филтри и спортна изпускателна система.

Новият модел ще има нови амортисьори и листови пружини, както и спирачки. Black Label версията ще има още по-здраво и усилено окачване. Тези промени ще позволят просвет от 30 см. отпред и 35.5 см. отзад.

И накрая, пикапът ще има 13,8-инчови спирачни дискове с двубутални апарати отпред и еднобутални отзад. Това не е много впечатляващо, но компанията ще предложи и 13.6- и 14-инчови надупчени дискове с 6-бутални апарати.