7-серия

Точно 12 часа преди официалното представяне на новата 7-серия BMW, в Интернет пространството изтекоха снимки, разкриващи силно ревизирания ѝ дизайн.

Седмицата се оказа ужасна за BMW Communications, тъй като на няколко пъти имаше теч на снимки, превръщайки, новата 7-серия в един от „най-изпусканите“ нови проекти на компанията в последните години. Всичко започна още миналата седмица с изображения от частно ВИП събитие, последвано от изтичане на снимки на 7-серия от вътрешни служители, а сега имаме официални фотоси, които Carscoops бяха така любезни да „раздухат“ в мрежата. Благодарим им!

новата 7-серия

Снимките, които виждате са само част от галерията, която ще бъде представена в 5АМ EST, редом с официални видеа и технически данни за колата, на представянето и в Шанхай.

Да видим какво ново имаме в екстериора на BMW 7-серия LCI (Life Cycle Impulse, което значи „фейслифт“ на езика на BMW).
Не можем да не започнем с грандиозните решетки „бъбреци“, за които всички говорят. Да, те са огромни, също както в предницата на новото BMW X7, което вече ви показахме. Честно казано, ако размерът им не ви допада, все пак може да се успокоите, защото повече от това едва ли има накъде да растат, защото няма да остане място за фаровете… надяваме се.
Говорейки за фарове, те са с обновен „halo“ дизайн, който им придава доста свеж вид, но като цяло наистина изглеждат прекалено малки, на фона на огромните ноздри.

новата 7-серия

Под светлините, където попринцип стоят огромните въздушни отвори, дизайнерите са сложили интересни ъглови въздухозаборници. Същите видяхме за първи път в концепта BMW Vision Luxury Future Concept преди години, а ето че детайлът вече се използва и серийно.

Друга сериозна промяна в BMW 7-серия е дизайнът на джантите със спици „хокейна щека“. Сега ъгълът на спицата е по-изправен и като че ли прилича повече на гаечен ключ. Въпреки това, още изглеждат страхотно и стилно под луксозното тяло на флагмана.

новата 7-серия

В задницата промени също не липсват. Новата 7-ца получава освежени стопове, свързани със, станалата модерна в последните години, обща лента. Честно казано, светлинният бар изглежда страхотно и отива доста на широката задница.

Моделът от снимките е 750i с V8 двигател и базов пакет, което ще означава, че далеч не е толкова внушителен, колкото ще бъде агресивния M Sport Pack или дори M760Li. Ще видим и опционалните лазерни фарове, които увеличават драстично обхвата на осветлението.

Очаквайте още много информация, когато мине официалното представяне на новото BMW 7-серия.